IVAN KONTIĆ DANAS PRED SUDIJOM: Moraće da objasni zbog čega se krio

Tanjug

09. 12. 2020. u 09:44

ИВАН КОНТИЋ ДАНАС ПРЕД СУДИЈОМ: Мораће да објасни због чега се крио

Foto: MUP/Printscreen

IVAN Kontić, koji je juče izručen Srbiji iz Crne Gore, danas će biti saslušan pred sudijom za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu, rekla je portparol suda Jelena Ostojin.

Sudija će Kontića saslušati radi odluke o pritvoru koji mu je određen dok je bio u bekstvu, a trebalo bi da pojasni i zašto se krio.

Srbija je tražila izručenje Kontića zbog sumnje da je 24. avgusta premlaćivanjem Miljana Mandića pokušao da ga ubije.

Mandić je kao oštećeni ranije ispitan u tižilaštvu, a Kontić bi trebalo danas.

Kontić je uhapšen 11. oktobra u Podgorici nakon mesec dana skrivanja, nakon čega je Ministarstvo pravde Srbije uputilo molbu za njegovo izrucenje.

On se saglasio sa izručenjem.

Tužilaštvo u Novom Sadu tereti ga za krivično delo ubistvo u pokušaju.

Zajedno sa njim osumnjičeni su u ovom slučaju O. L. i L. V, koji se sumnjiče za krivična delo učestvovanje u tuči, odnosno pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.

Mesec dana su bili u pritvoru, a sredinom okrobra su pušteni da se brane sa slobode.

Novosadska policija je ranije saopštila da se Kontić sumnjiči da je 28-godišnjem mladiću zadao više udaraca u predelu glave i tela, usled čega je on izgubio svest, a nakon toga mu je polomio "obe podlaktice".

Ovaj slučaj izazvao je veliku pažnju javnosti nakon što je 11. septembra na društvenim mrežama objavljen video snimak na kome se vidi prebijanje mladića.

Kontić je poreklom iz Nikšića, a u Srbiji je diplomirao na pravnom fakultetu i u advokatskoj kancelariji je radio kao pripravnik pre incidenta u kojem je prebio Mandića (28) u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu 24. avgusta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)