PONOSNI NA SEDE GLAVE: Opština Ugljevik podelila najugroženijim penzionerima po 100 km

V. M.

10. 11. 2020. u 09:15

NAČELNIK opštine Ugljevik podelio je po 100 KM jednokratne pomoći za penzionere iz ovog kraja, čije su penzije manje od 300 KM, za šta je, iz lokalne kase, izdvojeno 35 hiljada KM.

ПОНОСНИ НА СЕДЕ ГЛАВЕ: Општина Угљевик поделила најугроженијим пензионерима по 100 км

Foto: V. Mitrić

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić pozdravio je penzionere i zahvalio im se, jer su, prema njegovim rečima, "pokazali kako se i na koji način se treba ponašati i ostavljati kapitalna i druga dobra za buduće generacije".

- Vaš primer treba svi da sledimo zarad budućih generacija – rekao je Perić.

- Vi ste gradili naš Ugljevik, ali i celokupan ovaj prostor i, zahvaljujući vama, imamo danas dobre uslove život. Imajući u vidu da su penzije niske, u skladu sa svojim mogućnostima, opština Ugljevik uvek pomaže penzionerima. Mnogi od penzionera su učestvovali u odbrambeno-otadžbinskom ratu i zaslužuju od naše države mnogo više - dodaje Perić.

Predsednik Udruženja penzionera iz Ugljevika Mlađo Tomić zahvalio je na razumevanju i podršci lokalnoj upravi i rekao da ovo udruženje broji 1.200 članova te da na području ove opštine ima 1.700 penzionera sa prosečnom penzijom 430 KM.

- Na osnovu niske penzije, bolesti i starosnog doba određeni su krtiteriji za dobijanje novčane pomoći - rekao je Tomić, koji je podsjetio da je u toku aprila lokalna uprava podelila 120 paketa hrane najugroženijim penzionerima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna