BUDNI ČUVARI ZDRAVLJA: Bolnica "Sveti vračevi" odlikovana Ordenom zastave Republike Srpske sa srebrnim vencem

V. Mitrić

10. 01. 2021. u 15:37

PREDSEDNICA Republike Srpske Željka Cvijanović je odlikovala JZU Bolnica "Sveti Vračevi" Ordenom zastave Republike Srpke sa srebrnim vencem za izuzetan doprinos u zaštiti stanovništva i očuvanju javnog zdravlja u vreme pandemije korona virusom.

БУДНИ ЧУВАРИ ЗДРАВЉА: Болница Свети врачеви одликована Орденом заставе Републике Српске са сребрним венцем

Foto: V. Mitrić

Predsednica je uručila orden direktoru bolnice profesoru dr Zlatku Maksimoviću u Banjaluci na svečanosti povodom Dana Republike, 9. januara.

Foto: V. Mitrić

Tim povodom ona je istakla da su priznanja mali doprinos Republike i institucije predsednika da se oduže i pokažu poštovanje zdravstvenim radnicima koji su uložili maksimalan napor da zaštite živote svih građana Republike Srpske, očuvaju zdravstveni sistem i zaštite javno zdravlje.

Profesor Maksimović je rekao da je ponosan na požrtvovanost zdravstvenih radnika u ovim teškim vremenima i na moral koji pokazuju uprkos teškim uslovima u kojima rade.

- Kao direktor jedne zdravstvene ustanove, potrudiću se i u buduće da taj moral u našoj Bolnici u Bijeljini zadržimo i u ovoj borbi protiv epidemije virusom korona izađemo kao pobednici - naglasio je Maksimović.

Foto: V. Mitrić

On izrazio duboku zahvalnost predsedniku Republike na odlikovanju, ali  i na dosadašnjoj velikoj podršci i pomoći Vlade Republike Srpske i predsedavajućem Predsedništva BiH Miloradu Dodiku. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri