PREMINUO MUŠKARAC IZ ALEKSANDROVCA: Epidemija u Rasinskom okrugu odnela novu žrtvu

S. B.

01. 11. 2020. u 14:03

MUŠKARAC iz Aleksandrovca preminuo je od posledica kovid-19 i to je 56-i smrtni slučaj u Rasinskom okrugu koji se dovodi u vezu sa virusnom infekcijom.

ПРЕМИНУО МУШКАРАЦ ИЗ АЛЕКСАНДРОВЦА: Епидемија у Расинском округу однела нову жртву

Foto: S. Babović

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje Kruševac, registrovano je novih 28 slučajeva virusa korona, a među njima je 17 iz Kruševca ,šest iz Aleksandrovca, tri iz Trstenika i dva iz Varvarina.

Raste i broj pozitivnih učenika: od 1.septembra ih je u Rasinskom okrugu – 13 (po pet iz Aleksandrovca i Trstenika i tri iz Kruševca).

Do sada je kod četiri nastavnika utrvđeno prisustvo virusne infekcije.

KOVID-19 je od početka epidemije potvrđen kod 1.897 lica u Rasinskom okrugu: 1048 u Kruševcu, 369 u Aleksandrovcu, 223 u Trsteniku i 119 u Brusu.

U Varvarinu je do sada potvrđeno 80 slučajeva, a u Ćićevcu-58.

Na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice trenutno se leči 44 pacijenata sa simptomima,dok se izlečenim smatra 1.508 pacijenata.

U režimu zdravstvenog nadzora je 5.343 lica sa teritorije Rasinskog okruga.

Najviše smrtnih slučajeva koje se dovode u vezu sa KOVID-infekcijom registrovano je u Kruševcu (32, od čega 26 muškaraca i šest žena), kao i u Varvarinu - devet (pet muškaraca i četiri žene).ž

U Trsteniku je zabeleženo šest smrtnih slučajeva (četiri muškarca i dve žene), u Brusu tri pacijenta, u Aleksandrovcu tri pacijentkinje i jedan pacijent, dok su dva pacijenta preminula iz Ćićevca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna