NAJTEŽI DAN U PIROTSKOM OKRUGU: Rekordan broj zaraženih, prave cifre su veće sedam do deset puta

V. Ć.

01. 12. 2020. u 21:52

SA 99 novozaraženih kovidom 19, Pirotski okrug od početka epidemije zabeležio je najgori dan.

НАЈТЕЖИ ДАН У ПИРОТСКОМ ОКРУГУ: Рекордан број заражених, праве цифре су веће седам до десет пута

Foto: V. Ćirić

Najviše zaraženih je iz Pirota čak 57, zatim iz Dimitrovgrada gde ih je 15, pa u Beloj Palanci 18 i u Babušnici 9 osoba.  Na testiranje je sa područja okruga danas poslato 44 uzorka.

Kako u svom saopštenju navodi ZZJZ u Pirotu, procenjuje se da je broj zaraženih u okrugu veći sedam do deset puta, od laboratorijski potvrđenih slučajeva.  Od početka epidemije, u okrugu je  laboratorijski  potvrđena zaraza u 1183 slučaja, dok je 35 osoba preminulo.

U kućnoj ili bolničkoj izolaciji trenutno je 1350 osoba. Danas je izolacija naložena za 232 osobe, a ukinuta za 134 kod kojih su potvrđeni kontakti. Zabeležen je i rekordan broj  od 318 pregleda u pirotskoj kovid ambulanti.  U pirotskoj Opštoj bolnici koja je prešla u kovid sistem sa 217 postelja, trenutno se leči 38 pacijenata, od kojih je 26 iz Pirota, 6 iz Dimitrovgrada, 3 iz Bele Palanke i isto toliko iz Babušnice. Lekari Centra za kontrolu i prevenciju bolesti pirotskog ZZJZ, procenjuju da je  epidemiološka situacija u Dimitrogradu, Babušnici i Beloj Palanci varedna, dok je na području gradaPirota  vanredna sa tendencijom pogoršanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna