ELEKTROBICIKLI ZA NEGOVATELJICE: Volonterski servis u Loznici dobio donaciju Nemačke agencije za razvojnu saradnju

V. MITRIĆ

24. 12. 2020. u 06:21

NEMAČKA agencija za razvojnu saradnju (GIZ) je negovateljicama koje u Loznici starijim sugrađanima pružaju pomoć u kući, uz brigu za decu i osobe sa smetnjama u razvoju, poklonila bicikle na elekrični pogon, što će im olakšati kretanje i u uslovima pandemije smanjiti zdravstveni rizik.

ЕЛЕКТРОБИЦИКЛИ ЗА НЕГОВАТЕЉИЦЕ: Волонтерски сервис у Лозници добио донацију Немачке агенције за развојну сарадњу

Foto V. Mitrić

Donacija je obezbeđena u oviru projekta nazvanog "Usluge socijalne zaštite za osetljive grupe", oba bicikla su stigla sa kacigama i sigurnosnim lancima, a - iako ih pokreće punjiva baterija - mogu da se koriste i bez struje.

Činjenica da su dvotočkaši koje je Loznica dobila pažljivo odabrani, pa su prilagođeni za vožnju i u brdovitim i u ravničarskim predelima, navela je lokalnu samoupravu i ovdašnju Kancelariju za mlade da razmišljaju i o sličnom unapređivanju rada Volonterskog servisa za stare osobe i proširivanju usluge ličnog pratioca deteta. U perspektivi će, najverovatnije, ovakve bicikle dobiti i članovi Udruženja penzionera, rečeno je, a iz Gradske uprave podsećaju i na to da je fizička aktivnost najstarijih Lozničana izuzetno važna za opšte zdravlje.

DOMAĆE

VOĐA projekta Markus Majer naglašava i to da su donirani bicikli proizvedeni u Srbiji, te kaže da je podrškom GIZ obuhvaćeno ukupno 16 gradova i opština u Srbiji. Do kraja godine će, najavljuje, biti uručeno još 58 dvotočkaša na elektropogon - 26 prilagođenih brdskim predelima i 32 namenjena ravničarkom terenu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna